miércoles, 18 de noviembre de 2009“Aquest documental (realitzat per Jep Jorba, Miquel Àngel Arnáiz i Ester Casals) neix el 2006 com a projecte final del curs de documental musical que vam realitzar aquell any a “l’Observatorio de Cine” de Barcelona.

Des d’un principi érem conscients que es tractava d’una producció molt humil en termes econòmics i de recursos materials, mancança que es va veure a bastament compensada per la riquesa en col·laboracions, voluntat i il·lusió de tota la gent que hi va participar. Així, el resultat final va ser molt satisfactori, cosa que no va passar per alt a TV3 i que, després d’uns mesos d’incertesa, va decidir tirar endavant l’emissió.

Ja quan ens pensàvem que tot tirava endavant, vam topar, de cop, amb un enemic inesperat: les empreses editorials que posseeixen els drets d’emisió de les cançons que apareixen al documental ens demanaven una quantitat vergonyant de diners per poder-ho emetre. Tot i repetir-los que nosaltres tant sols érem estudiants i que mai podríem reunir aquells diners, ells es van mantenir en la seva posició. Quan van veure que de nosaltres no en treurien ni un duro, ja no es van dignar ni a contestar els correus.

“Defensors dels drets de la cultura”, “gestors de la propietat intel·lectual”, “dinamitzadors de les activitats culturals”… Poques vegades s’havia aconseguit pervertir tant el lèxic . Ras i curt: demagogs i especuladors.

Així doncs, amb tota la mala llet a l’esquena, vam decidir canviar d’estratègia: deixar de banda el “dalt cap a baix”, i apostant a sac per la horitzontalitat directe, fent presentacions públiques a centres socials, facultats universitàries, bars del rotllo, festivals de música jamaicana (arribant a inaugurar el First Reggae Film Festival de Kingston, Jamaica!), etc.

I finalment, he creat aquest blog, perquè tothom que vulgui, en pugui gaudir des de la tranquilitat de casa, la oficina o el cibercafè més proper. Espero que us agradi.”

Official Site: http://ricorodriguez-thelegacy.blogspot.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario